I grisens år.

Då var det då äntligen dags att sparka ut 2008 ur våra sinnen. Ett år som för min egen del varit ytterst händelserikt. Med mina mått mätt då förstås ( 1.30 lång, 107 kilo.). Toppar har varit resan till Toronto, körkortet och... Nja, så mycket annat positivt har faktiskt inte hänt. Det här har när jag tänker på det varit ett av de sämsta i mitt liv. Och som att detta inte vore nog så har man tydligen bestämt att jag ska få lida ytterligare lite längre av det, hela en sekund för att vara exakt. För att förklara denna extra sekund så påstår man att det är för att jordens rotation ska komma i takt med tiden eller nåt i den stilen, men alla som följer den här bloggen vet att så icke är fallet. Det här är ytterligare ett sätt för Han där uppe att få gotta sig i min misär. Kul för Honom.

Förklaringen till mitt miserabla år är väl naturligtvis att mitt förhållande sprack likt en gammal It-bubbla gjorde runt millennieskiftet. Och utan att kasta ur mig några detaljer så kan jag väl säga att det tog ganska så jäkla hårt på mig. Och för att vara helt ärlig så har jag väl inte direkt tagit det som en man bör göra heller. Mer som den tjuriga tax som min kropp påminner om. Fast jag kan väl lätt säga att jag förstår uppbrottet bättre nu efter att ha tillbringat två veckor i Toronto med mig själv som enda sällskap. Och det sällskapet var inte det bästa!

Men nu får det vara slut på självömkan. 2009 kommer att bli ett stort år har jag på känn. Detta eftersom jag på tolvslaget kommer att skrika Eldkvarns gamla låt för full hals. -Pojkar, pojkar pojkar, här kommer ett hundår till, fyra hjul som rullar, här kommer ett hundår till! Sämre sätt att säga hej till det nya och adjö till det gamla kan man ju hitta. Vem vet, om exakt ett år kanske jag sitter här och berättar högljutt om hur mycket jag växt på längden?

Annars var väl detta året då:

*  Jag som sagt fick köra bil ensam.

*  Jag tillbringat mer tid än någonsin nere i Stockholm tillsammans med ett gammalt svin, Niklas Westling. Detta kan på intet vis anses som nyttigt, men jävligt skoj har det iallafall varit. Så tack för gästfriheten din gam.

*  Jag har varit makalöst törstig.

* Jag skrattat så att jag gråtit åt åtminstone två kommentarer som Gustav Tägtström lagt åt andras bilder på Facebook. Den om Mitch Fittansson rankas kanske som årets händelse, alla kategorier.

* Två stycken törstiga jävla hundar tagit sig ur sitt liv i singularets tecken och stadgat sig. Daniel Frost och Tito Gustavsson. Stora grattis till dem båda! (Det lät lite fel där, de två har inte flyttat ihop...)

* Ett par fantastiska resor i goda vänners lag förgyllt tillvaron. Härnösands gubbrese sällskap är ingen jävla bluff kan jag säga.

* Jag startade den här bloggen. Den blev ingen storsäljare. Oväntat.

Se där. Nu önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år. Skål bröder och systrar. Nästa år, då jävlar.

Grinchen.

Sitter här på jobbet och skriver. Väldigt upprörd dessutom. Inom min bransch så brukar man försöka att komma lite tidigare när man byter av varandra. Speciellt vid högtider. För att visa lite god vilja liksom. En timme brukar man lätt kunna räkna med. Men inte här inte. På mitt jobb så finns det en person som satt i system att komma så sent som möjligt, han ramlar alltid in några minuter efter utsatt tid och låtsas som att inget hänt. Det gör mig arg ända in i märgen. Dessutom har han lyckats klocka in exakt hur lång tid det tar för honom att gå från sin dörr till jobbets på sin speciella gångstig. 

Här sitter jag alltså och väntar på att få packa ihop och dra mig hemåt för att få smaka av en liten julmumma tillsammans med resten av släkten och den här jäveln har mage att peta in nytäljda pinnar i mina cykeldäck. Fy fan. Det som är bra är att jag byter av honom imorrn och att jag räknat ut exakt hur många minuter sen han har varit under året. Alltså kommer jag in två timmar och 33 minuter sent imorgon, osandes av gin och cigaretter. Och inte nog med det, för en extra liten knorr på historien ska jag dessutom bajsa på hans förbannade stig så att hans tidsschema spricker när han tvingas gå runt mina avfällingar. Det borde lära honom en läxa.

Annars får jag väl passa på att önska eder alla en god jul.


Petter X.

Då Sveriges vitaste svarta kille Petter firar 10 års jubileum som artist och att det faktist är julafton imorrn så tänkte jag slå två flugor i en smäll och hylla honom genom att hjälpa er med lite julklappsrim. Skicka in era önskemål så ska ni få se på fan yo.

home gay home.

Får väl be lite om ursäkt för att jag inte skrivit på länge, har helt enkelt haft full upp med att försöka smälta in over there. Det gick väl sådär. Men nu är jag iallafall tillbaka på mammas gata igen. Fy fan. Jag hade lätt kunnat stanna i ett par veckor till. Kingligt land det där. Men Håkan, vad har du gjort då? Berätta! Lugn nu mina barn, jag har faktist inte gjort så jäkla mycket för att vara uppriktig, mer än ha druckit en himmelsk massa öl och ätit upp mig fyra kilon. Bilder på min hängbuk finns att köpa, både före och efter bilder. Anna Skipper, ta hand om mig.

Mestadels har jag vandrat runt i Torontos alla kvarter och lekt globetrotter. Gjorde även en liten roadtrip till en kamrat i Halifax, den resan var ja, väldigt blöt. De hade tydligen gett sig fan på att den korte svensken skulle bli kanon i arslet i dagarna två. Det lyckades kan jag säga. Att bjuda mig på fritt dricka är väl ungefär som att ge en apa en skarpladdad pistol. Sista kvällen där avslutades med att jag tillsammans med en uteliggare sjöng Feliz Navidad för fulla muggar med en liten keps framför oss. Den fylldes ganska snabbt med dollars och Amnesty Olsson lät min stämsjungade tenorkamrat behålla hela gaget.

Annars så har hör och häpna gått på en massa museum och köpt en helvetes massa böcker. Jo, jag är faktiskt en väldigt kulturell person när jag sätter den sidan till. En hockeymatch betades också av, mest för att ha det gjort dock och att få trycka i mig världens största skål med popcorn. Men ingenting säger kultur så mycket som att gå in på en strippklubb klockan fyra på natten efter krogen och beställa en gigantisk portion kyckligvingar, ett par öl och sätta sig med ett gäng snuskiga herrar och stirra tills nackspärren smyger sig på. Det gjorde jag väldigt ofta.

En natt var dock lite annorlunda. Det började med att jag som vanligt satt och bäljde i mig Molson coh hade ögon som endast matchas av någon som lider av struma. Plötsligt kom en elegant dam fram och frågade ifall jag ville ha en lapdace. Detta kunde jag inte neka denna persiska skönhet utan följde utan skrupler med henne upp till vipbåsen. Där började hon att skaka vad hennes mamma gav henne. Och för att vara ärlig så var jag nära att börja skaka vad min pappa gav mig. Det var dock inte tillåtet. Hur det än var så frågade hon mig ifall jag inte skulle ta av mig min jacka, innan hon visste ordet av så låg den kastad mittemot henne. Det som hände då var att jag möttes av hennes exotiska arsle rakt i mitt ansikte. Persiska mattor är ju erkända som något väldigt speciellt och denna var inget undagtag. Att persiska fingar är väldigt långa är ju också vida känt och hör och häpna, detta var heller inget undantag. För samtidigt som hon stod och gnuggade sitt arsle i mitt ansikte likt en skabbräv mot ett träd så passade hon på att öppna min jacka och stå och hala ut ovikta kanadensiska dollar ur den. Vart hon sedan stoppade dem har jag dock ingen aning om. Men blåsningen var ett faktum och jag kände mig uttnyttjad som en prostituerad. Detta stoppade dock inte vår svenska represant. Jag gick till närmaste bankomat och plockade ut mer pengar i hopp om att kunna få syn på henne igen, det hände inte. Däremot bjöds jag med av en afrikansk elegant till samma bås istället. Där stals det dock inga pengar av mig.

Som sagt, inget säger nordamerikansk kultur så mycket som ett gigantiskt celluit arsle skakandes framför en samtidigt som man har en pilsner i sin hand och munnen full av kycklingvingar. Och kulturell, det är jag.

Men nu är jag iallafall hemma igen och kastades direkt in i hetluften och var tvungen att arbeta på en gång. Så nu jag alltså Sven Banan, Lasse Lövbit, Pelle Plankstek och Patrik Pannbiff i en råmix igen. Vilket i och för sig inte känns helt fel det heller.

There is a town in north Ontario...

Well hello there. Nu har hoken landat. Som ni kanske marker sa saknas en del viktiga tangenter for att kunna gora svenskan rattvisa men jag gor ett forsok anda. Resan hit gick val inte helt enligt planerna kan jag saga, mellanlandningen blev precis som en vis man trodde, ett rent helvete. En timmes forsening gjorde att jag blev hamtad med en buss som sedan korde mig i ilfart till ratt gate dar mina medresenarer surt satt och vantade.

Sjalva flygningen gick iaf over forvantan. Ett par rejala stankare brukar kunna ha den effekten. Men nar jag sedan landade sa hade naturligtvis min vaska forsvunnit sa det blev till att ta en rapp taxi till hostellet jag bokat utan den och vasentliga saker sasom tandborste, deodorant och rena underklader. Nu sager man att den iaf landat i Toronto och ar pa vag hit sa det far val anses som sista dagen jag luktar hund har borta... Sjalva bostaden ar dock valdigt bra med tanke pa priset sa dar finns absolut inga klagomal, men dess prislapp kan forklaras nar man kikar ut genom fonstret. Pa samma gata ligger namligen ett center for narkomaner. Men nagon rehabilitering verkar det inte vara tal om. Snarare en slags slutforvaring. Har springer ett gang omkring och skriker, dansar och ar allmant storiga. Om ni tanker er en sen lordagsnatt utanfor Parkaden, Harnosand, sa forstar ni. Ska bli intressant att se hur lange min planbok lamnas utanfor deras vilda diskussioner iaf. Idag nar jag passerade var det en skaggig typ som borjade gapa till mig om att jag hette Chris och lovat att ta hand om hans hyra. Festligt, jag har alltsa redan adopterat en liten kanadick med rejalt tilltagen skaggvaxt och glesare mellan sina bruna tander an Tore Skogman.

Jag passade iaf pa att ge mig ut sent igar for att kolla lite hockey pa tv och ta mig en pilsner. Enda incidenten att tala om var nar jag skulle passera ett overgangstalle. Dar stod jag och forsokte se lite cool ut och smalta in i omgivningen i vantan pa att en gron hand skulle tandas pa andra sidan. Da skrek plotsligt en mork rost bakom mig- Jeeeesus saaaves och unge herr Olsson forsvann tre meter rakt upp i luften. Bakom mig stod en nyfralst svart herre pa 2.10 och skulle sprida sin nyvunna broders budskap. Det hjalpte dock inte mina vita trosor namnvart kan jag saga. Sa vaskan far faan se till att dyka upp idag.

Idag har jag varit ute pa stan och vandrat runt i ungefar sex timmar, vilket behovs i den har stan. Det ar namligen matstallen overallt. Billiga matstallen dessutom. Mathias Astrom vikt pa mig vid Sverige ankomst kan jag lova. Staden ger sa har langt ett riktigt positivt intryck. Den gor verkligen skal for att vara varldens mest mangkulturella som den sager sig vara. Idag har jag tex passerat israeliska kvarter, polska kvarter, china town, little italy utan att kanna att jag riktigt passat in dock. Det var forst nar jag hamnade i mexikanska grytan som jag smalte in, kanske tack vare min nya look. I vilket fall som helst sa var det -Hola Jose hit och Adios Pedro dit och aven nagra Que pasa Diego, trycktes in. Det ar annars riktigt javla kallt har. Och mina kangor ar i andra vaskan, liksom alla varma klader. Det som far mig att bita ihop och halla varmen ar att tanka pa att stora man som Neil Young, Borje Salming och Acka Larsson passerat samma gator. Vilket ocksa gor att de forr sa vita trosorna jag bor far an mer flackar pa sig. Matte vaskjaveln komma snart...

Dessutom har jag idag varit 553 meter upp i luften. Detta nar jag akte rakt upp i Torontos motsvarighet till punkthuset. CN- tower. Det var helt klart vart de 23 dollar de begarde. Bilder laggs ut nar jag klurat ut hur man gor. Imorrn ska jag lata en virtuell Wayne Gretzky lagga straffar pa mig pa Hockey Hall of Fame. Forlorar jag da sa tar jag gladjeligen pa mig den dar forbannade straffsumpar hatten som Team Harnosand envisas att jag ska bara. Nu ska jag duscha av mig ett gult lager som ligger pa min kropp, sedan ska jag ut och ta mig en kall Molson. So long.


Go west.

Jamen dåså ungdomar, då styr jag kosan västerut då. Vi får väl se hur ihärdiga uppdateringarna blir. Jag tar nämligen inte Carl-Buster med mig, det känns som att vi inte känner varandra tillräckligt bra ännu. Tack för alla tips som fullkomligen rasade över mig förresten, det har tagit sin lilla tid att ögna igenom alla två. Nu är jag alltså på väg, en kort mellanlandning i Frankfurt är väl det som oroar mest... Eller förresten, det som gör mig aningen stingslig är att jag lyckades slå ut en framtand i fredags och således inte ser riktigt slug ut. Dessutom har det gjort så att jag läspar så in åt helvete samt att jag visslar när det blåser motvind. Lägg därtill att jag blivit så pass korpulent på slutet att det låter som att jag snarkar när jag andas så förstår ni kanske lite av min oro? Men men, tänder är ju tack och lov en lättläkt kroppsdel så jag räknar kallt med att ha en ny huggis inom en vecka.

Om jag nu blir utsläppt ur Sverige. Jag åkte nämligen på ett dopningstest i förrgår. Det säger nog allt om WADA. Bra tid att slumpa ut misstänkta. På gymmet befann sig jag och Bondsjöhöjdens flickor 15. Undra hur många som blir avstängda? Till historien hör dock att hela laget blev inkallade innan de slutligen valde mig. Diskriminering när den är som fulast. Bara för att jag ärvt min fars kycklinglår och min mors biceps.

Nu ska jag packa ner mina små kläder i min tändsticksask och vinka adjö. Jag tar med en kamera så förhoppningsvis kommer lite bilder att läggas ut. Hör av mig när första koppen av Tim Hortons kaffe passerat min strupe. Stay black.

RSS 2.0