Stroke the shaft.

Jaha, så har det vi alla gått och väntat på äntligen hänt. Blondinbella har tagit sitt första trevande steg in i vuxenvärlden. Detta lilla steg för henne men gigantiska för hela bloggvärlden skedde utomlands när hon skaffade sig sin första sexuella erfarenhet. Tyvärr och tragiskt nog så var hon själv inte med på noterna. Hon stod tydligen på en krog som hette Opera och skakade sin tonårsrumpa när hon plötsligt omringades av ett gäng greker. Dessa förmodat jättehåriga karlar spärrade alla utvägar för henne och klämde och kände,stötte och blötte innan hon slutligen lyckades få ordning på sina nyinköpta Manolo Blahtnik skor och fly fältet. Det här är naturligtvis inget man ska skämta om. Men jag tycker att man bör läsa det finstilta i resebroschyren innan man ger sig ut på discodans i länder där hår på bröstet är ett tecken på intelligens. Där står det klart och tydligt att : Är man en blond, ung och överförfriskad svenska så ska du uppsöka närmaste affär för utprovning och inköp av kyskhetsbälte. Kanske hade man sålt slut på DolceGabbanas senaste kollektion, vad vet jag?
Nu är ju jag varken tjej, ung eller blond. Men tro det eller ej, även jag har varit med om en liknande händelse. Denna utspelade sig i Rom där vi efter en varm dag vandrandes bland historiska platser beslutade oss för att ta en liten drink på ett smutsigt litet hak. Jag och mitt ex reagerade först inte nämnvärt på sunkigheten, vi hade ju för guds skull varit på Bittens. Men efter en stund började vi ana oråd. Ur högtalarna började karaoke strömma ut och dansgolvet fylldes i rask takt på. Inget konstigt med det. Om det inte vore för att samtliga inblandade var av samma kön som jag. Nu var det helt plötsligt jag som stod i centrum, jag blev bjuden på diverse drinkar av dessa nyfunna vänner och även till en hel del vilda danser. Ödmjuk och lite nyfiken som jag alltid varit så tackade jag naturligtvis ja till allt. Ända tills jag stod omringad av en hop sliskiga italienare som tävlade om vem som kunde nypa i min stjärt på det mest nyskapande sättet. Då fick det vara nog, vänligt men bestämt avfärdade jag dessa dåligt rakade gorillor och vände på klacken. Men innan vi gick så var jag tvungen att gå in och slå en så kallad vinge på toa. Den var tack och lov olåst så jag tassade in för att utträtta mina behov. Döm om min förvåning när jag då gick rakt in en kille som knäböjde framför en annan. Trots att vi befann oss i katolismens huvudstad så förstod jag ganska kvickt att han inte bad. När de sedan fick syn på mig mumlade den sittande något ohörbart till mig, ohörbart var det på grund av den gigantiska penis han hade instoppad i sin mun. Men jag är ganska säker på att han inte sa Tio Ave Maria i alla fall. I vilket fall som helst så flydde jag ut därifrån och vi började traska i riktning mot Vatikanen. Denna traumatiska historia gjorde att hela färden dit gjordes av en hysteriskt fnittrande Håkan. Med ett blåstånd bultandes i mina nyinköpta ståltrosor.

Father and son reunion.

Många fylleanektdoter på sistone har jag märkt. Anledningen till detta är att min sommar hittills gått i misärens tecken. Naturligtvis med några få guldkorn också. Då blir man helt enkelt lov att återvinna gamla historier, om inte annat för att pigga upp sig själv. Förresten, ser man namnet på sidan så faller det sig väl ändå ganska naturligt. Jag har ingen större lust att berätta att jag har fått punktering på cykeln eller hur dyrt det har blivit med ägg och mjölk. Men nu ser jag iallafall lite ljus i slutet av tunneln. Nej, jag ska inte gå ner och handla än snara på obs. Jag och min far ska nämligen sticka ner till Göteborg för att se Neil Young.
Detta härliga evenemang heter Way out west och går av stapeln i början av augusti. Just Neil Young har jag alltid velat se, och jag förbannar fortfarande min plånbok för att jag missade hans legendariska spelning på globen för några år sedan. Men hur kul är det att åka med farsan då frågar ni. Det ska jag säga er, att det är hur kul som helst. Vi brukar varje år vid något tillfälle åka och se någon av de de artister vi gemensamt gillar. Tex har vi sett Iggy and the stooges, Bob Dylan, Crosby, Stills and Nash, Van Morrisson (tillsammans med en lite lönnig expressen reporter) New York Dolls med flera... Kort sagt, en jävla massa bra band. Att jag lyssnar på den sortens musik kommer jag att vara honom evigt tacksam för. För när man var liten och ville lyssna lite på ett Bamse kassett band så kontrade farsan med att slå på lite Tom Waits. När jag var nära att lyssna på någon skvalig radiokanal så spelade han The Clash. Om jag mot förmodan skulle vilja höra på någon eurodisco så hamrade han i lite Kraftwerk. Sådär höll det på, han spelade, jag lyssnade. Tvångsuppfostran? Knappast, en läxa att lära in för livet. Detsamma kan sägas om de böcker jag läst/ läser. Numera är ju även jag stor nog att utmana honom lite så det brukar bli en hel del intressanta diskussioner. Vi är nog rätt lika min far och jag, det enda som skiljer är väl ungefär 15 cm samt att jag föddes med båda mina tummar mitt i handen. Det kan bero på att jag i ett svagt ögonblick från farsans sida lyckades spela lite på en kassett med Alfons Åberg. Orden som sades där har etsat sig fast likt en blodigel i min hjärna. - Alfons, du ska passa dig för sågen...
Att jag är så glad i sprit då? Den genen kommer helt från morsans sida, hon är allt en riktig suput hon.

Top Alcohol.

Än en gång är en ursäkt på sin plats, den här bloggen har på sistone haft samma utveckling som en Volvo 240. Ska köpa mig en dator snart, men var sak har sin tid.
Läste i tidningen nyss att handbollslandslaget haft sin första stora fylleskandal. Fredrik Petersen, Sebastian Seifert och "the boy wonder" Oscar Carlen hade tydligen tagit sig en ordentlig bläcka på ett träningsläger i Tyskland. Denna gyllene trio satt och tryckte på ett hotellrum en kväll och drack, sedan drabbades man tydligen av den nya svenska sjukdomen Kirschsteiger och beslutade sig för att renovera om lite. Kort sagt, möbler och inredning ut, en nota på 60 lakan in. Med denna räkning medkom också en orkan av starka kritiska röster. Kvällsdrakarna tävlar i vem som kan kapa dem mest, gurkburks Bengan skriker högre än han någonsin lyckats gjort som förbundskapten och gamla uvar som Magnus Wislander och Staffan Olsson har enligt egen utsago aaaldrig rört en pilsner. Men vad fan, träningläger är väl fortfarande "lärakännagenomsprit" läger?
Jag kommer fortfarande ihåg ett sådant läger som mitt dåvarande hockeylag Aik Hockey anordnade. Vi åkte till Östersund på en fredag och skulle tillbringa helgen däruppe med hemresa först på söndagkväll. Direkt när vi anlände skulle en match spelas mot deras representations lag. Jag blev av vår tränare utsedd till lagkapten, en stor ära... Lite för stor skulle det visa sig. Matchen förlorades med några puckar, Östersund var på den tiden storfavoriter att vinna allt som gick att vinna. Men matchen som utspelade sig efteråt visade att ordspråket "ju större de är desto tyngre faller de" faktiskt har en poäng. Den matchen handlade om sprit. Där var det tvärnit för dessa sura jämtar. De stötte nämligen ihop med ett sött gäng från Härnösand. Anförda av Tobias Näslund, just hemkommen från Stockholm, intog vi stades stolthet Olearys. Groggarna forsade i en takt som får Niagara fallet att framstå som en liten fontän i jämförelse. Det stöttes och blöttes i flera timmar innan stället stängdes och laget började vagga likt gåsar mot logementet. Inte jag dock, då hade jag redan suttit i en taxi i drygt en timme och försökt förklara för chaufören vart vi bodde. När han till slut hittade dit så låg alla och sov och jag smög snabbt in till ledarnas rum för att väcka vår gode materialförvaltare Stig Gunnar Karlström. Detta gjordes inte genom en diskret knackning, istället tog jag en sop och dunkade i hans säng samtidig som jag väste- Geeee mig korset... Ni som läst er Jönsson liga läxa vet vad jag menade. Denna eleganta gentleman blev så rädd att han snabbt kröp upp i sin kollegas famn och viskade- Ture, hjälp mig, jag tror vi kommer att dö... Ture, som är en atombomb på två ben fann sig dock snabbt och bar ut min korta lekamen till min egen bädd. När jag slutligen somnat kom nästa chock, uppstigning 0800 för träning. Ett så risigt lag har jag inte sett varken förr eller senare. Om jag minns det hela rätt så hade vi hela tre passningar till rätt adress på hela träningen. Putte Bäpa slickade sin kant, mest för att kunna hålla i sargen visade det sig. Jag lyckades med konststycket att åka på mitt livs tackling på öppen is, på en 5 mot 0 övning. Ett par stycken spydde i en soptunna vill jag också minnas. De måttligt imponerade herrar från Östersund som var där för att kartlägga gick hem ganska så tidigt, med ett äcklat uttryck i ansikterna. Spritångan låg över ishallen likt den i lytsen (hittade inget tyskt y...) 1632. På söndagen skulle vi ha en returmatch mot samma lag, förlust siffrorna skrevs denna gång till 9-1. Den forna härföraren och lagkapten opererade nu som båsöppnare utan en endaste liten bokstav på tröjan. Jag fick dock hoppa in och sätta en kasse, min vana trogen. Hemresan hem gick i huvudvärkens tecken, men jag kan lova er, vi åkte upp som ett splittrat gäng och kom hem som en oslagbar enhet... Iallafall på stadens barer!

Det som äcklar mig med handbolls historien är unga Carlens version. Han hade tydligen bara tagit några öl och absolut inte deltagit i några sängkastar tävlingar. De andra två hävdar att man druckit minst en 75a var och att alla varit delaktiga. Heder åt dessa. Kanske borde Carlen lärt sig av ett visdomsord från vårt träningsläger. Det myntades av Tobias Näslund när Erik Lantz ville ställa in morgonträningen. Tobias spände alla sina fyra ögon i pojken och uttbrast.- Lax, en sak ska du ha jävligt klart för dig.- Häller man upp ställer man upp!

Att kasta en one-liner i soporna.

Högslättens gym är ett sånt där gammalmodigt gym dit man enbart går för att träna. Ett ställe där män stånkar, svettas och stönar i en gemenskap värdig enast en bastuklubb. Ett gym dit något överviktiga tjejer går för att komma i tillräcklig form för att sedan kunna gå till stadens andra träningshak Spegeln utan att skämmas. Högsäsong i damväg är alltså direkt i januari, medan nyårslöften fortfarande hoppas på att infrias. På Höga behöver man dock inte skämmas, vare sig bilringar, dåliga biceps, sexuell läggning eller ursprung. På tal om just ursprung så hände för några veckor sedan en rätt fin historia. Jag och min kusin Johan har förvandlats till två fysiska praktexemplar på senare tid. Vi kliver upp tidigt varje morgon för att genomföra ett stadigt träningspass ( utom torsdag, lördag, och söndag, då är det av förklarliga skäl vila...). En morgon när vi stod och inspekterade varandras v-formade kroppar så dök det upp en man med turkiskt ursprung. Vi morsade lite försiktigt på varandra. Denna försiktighet från vår sida grundar sig i ren och skär avundsjuka. Denna turkiska man är nämligen bland det starkaste vi sett. Han kastar järn som om det vore fjädrar, bollar med hantlar som om det vore små tennisbollar och använder sin kropp på ett sätt som får en prima ballerina att framstå som direkt osmidig. Denna dag så skulle han köra någon form av benböj. Vi synade honom från topp till tå, hur mycket skulle han lasta på den här gången? Plötsligt så hördes det ett kraftigt brak bortifrån hans del av gymmet. Han började slita som en besatt i ställningen. Han skakade den som man inbillar sig att en livstidsdömd fånge skakar sina galler på kumla. Vi tittade frågande på varandra. Jag frågade Johann vad det var frågan om egentligen. Svaret kom lika rappt som oväntat. - Det förstår du väl, han måste ju vrida ställningen mot Mecka! Jag tittade Johan i ögonen. Först såg han allvarlig överraskad ut, sedan sken han upp med ett leende från öra till öra. Därefter sjönk hans kropp ihop i en sorts apatisk ställning. Bilresan hem skedde under tystnad. Johan satt mest och stirrade ut genom rutan, tom i blicken. Väl medveten om att han just slösat bort sitt livs kommentar på mig och ingen annan. Det gäller att välja sina krig min gode kusin. Kanske kan jag genom denna blogg nu återskapa lite av den triumf du kände när kommentaren just lämnat dina läppar? Jag hoppas det.


Born to lose.

Det är såna här dagar som jag inser att jag är en otursdrabbad människa. 25 grader varmt och smitingen nästa? Inte för mig, jag jobbar ju naturligtvis. Man kan lätt beskriva min resa från födsel till nutid så här. Säg att någon matar mig i fyra dagar med katrinplommon och sedan säger att jag inte får gå på toa under den tiden för då skulle jag dö. Viljestark som jag är skulle jag utan problem klara det. Men när de här dagarna tagit slut så skulle jag av ganska naturliga skäl vara ganska så skitnödig. Då skulle personen som genomfört detta experiment sätta på mig en ögonblindel och släppa ut mig i ett stort rum för att se vart jag uträttar mina behov. I ungefär åtta fall av tio så kan jag garantera att mina då ganska stora högar skulle hamna i strategiskt utställda blå skåp. Men inte nog med detta så skulle det förmodligen stå stegar över dessa skåp och i skåpen så skulle små speglar vara utlagda som av bara farten krossades av mina avdroppningar. Kanske skulle det även gå en liten väg emellan dessa skåp som just under denna dag har världens största parad av svarta katter och jag skulle vara så uttorkad av alla plommon jag ätit så jag inte skulle kunna spotta.
Ungefär så känns mitt liv just nu. Den enda lösningen jag ser är att följa George Costanzas beslut i ett Seinfeld avsnitt. Ni vet, det när han beslutar sig för att konsekvent gå emot alla instinkter som han tidigare följt och sedemera också slutar upp som en lyckad historia. Alltså, nästa gång jag jag ser ett ölglas fyllt till hälften och får frågan- Är glaset halvfullt eller halvtomt så ska jag inte göra som den gamla Håkan hade gjort. Det vill säga svepa innehållet och sedan fråga om det inte finns någon grogg också. Jag ska istället tänka efter mycket noga och svara att det nog är halvfullt. Jag ska bli en ny, optimistiskt människa helt enkelt.
Nu börjar ni väl gasta om att jag visst har tur. Jag vann ju ändå en tipstävling under Em? Ja, det kanske jag gjorde, en tävling som innehöll en prispott på 3 lakan. Men av dem har jag inte sett röken av. Min tjocka revisor Mathias Åström däremot, han verkar ha råd att äta gåslever dagligen numera.

Linsmusar 43.

Efter prinsessan Dianas död så lovades det att ett krafttag skulle tas mot alla dessa paparazzis som indirekt låg bakom hennes förolycka. Ja, mot hela yrkesgruppen som sådan. Dessa parasiter skulle till varje pris utrotas hette det. Själv tyckte jag nog innerst inne att denna ide kändes rätt löjlig. Jag menar, hur många skulle egentligen köpa tidningen Klick om det inte vore för alla smygtagna bilder på diverse hängmagar, dåligt täckta vaginor och vilt hånglande kändisar? Inte allför många gissar jag, jag skulle då aldrig göra det. Jag älskar nämligen att köpa såna där tidningar och sitta och svära över hur man alltid lyckas klista på någon liten stjärna precis över Britney Spears heligaste. Då menar jag inte hennes stämband. Jag har alltså inte haft några som helst problem med denna skickliga yrkesgrupp. Tills nu.
I lördags hade jag som ni alla vet en riktigt hektisk dag. Det skulle bli en fantastiskt lördag. Det var det också, dopet var oerhört lyckat, min kusin Johan lyckades till och med mumla fram rätt psalm. Tuva skötte sig som vanligt exemplariskt, Helena bjöd på oväntad skönsång och så serverades det ju lite öl också... När sedan detta var avklarat så stack jag spänd av förväntan upp till familjen Thunberg. Jag hade så höga förväntningar i min lilla pojkkropp att den värkte. Alla dessa förväntningar infriades å det grövsta, det var en makalöst rolig kväll, det kändes som att samtliga inblandade verkligen hade lyckats hitta en formtopp som nog endast har matchats av Grekland under Em 2004. Spontana sånger bröt ut lite här och där, några danssteg som skulle fått Michael Jackson att tappa ansiktet(förlåt...) syntes också... Och så serverades det ju några öl också. Eller väldig många snarare. Jag trodde dock i min enfald att saker och ting som händer på Jensenvägen stannar på Jensenvägen. Döm om min förvåning när jag nu kikade in på min bloggkollega Daniel Frosts sida. Där låg det väldigt många pinsamma bilder på folk i allmänhet och på mig i synnerhet. Hur faan han har lyckats lära sig att klippa och klistra så där har jag ingen aning om. Heter det photoshop månne? Det räckte tydligen att jag var där och skötte mina egna affärer för att han skulle klippa in mig alla möjliga sammanhang. Skamligt beteende. Men hämnden är en rätt som bäst serveras kall heter det. Du Daniel, kan nog vänta dig att få en Calippo uppstickt i din allmänning när du minst anar det.

Mannen som kunde tala med hästar.

Jag får väl börja med att be om ursäkt för den bristfälliga uppdateringen av bloggen. Jag saknar nämligen dator numera och tvingas hysa in mig hos folk som har detta hjälpmedel. Nu sitter jag tex uppe på jobbet och skriver, på min lediga dag, allt för att tillfredställa era smutsiga sinnen.
Att lördagar är en stor dag för mig kan väl inte ha undgått någon. Men denna lördag blir nånting utöver det vanliga. Först ska jag på dop långt ute i busken, gussjö alltså, där Johan och Maddes lilla dotter Tuva äntligen ska vigas in i Guds stora härliga familj. Om, jag säger om, jag känner fadern till det lilla livet rätt så kanske, jag säger kanske, man kan bli bjuden på en liten, kall öl efter att vigvattnet gjort sitt?! Vi får se... Efter denna ceremoni är det då dags för nästa lilla trevliga tillställning. En väldigt sen bröllopsfest uppe hos Tunka och Lotta. Där kommer det som brukligt på bröllopsfester att serveras kräftor. Tunka och kräftor får mig osökt att tänka på en episod som utspelade sig för sisådär en sju åtta år sedan...
Jag hade just flyttat tillbaka till Härnösand och sökte desperat efter ett gäng att umgås med. Jakten pågick på stans krogar i veckor innan chansen til slut uppenbarade sig. Lite slött nämnde någon i Gängets Gäng, Grabbarnas Grabbar, Groggens Uppfinnare, Ranchen, till mig och Patrik Vekling att vi var inbjudna på kräftkalas hos nämnde Tunka följande dag. Jag var rejält nervös, vad skulle lilla jag kunna tillföra detta gäng, vars rykte närmast har nått en mytisk nivå i Härnösand? Peppad av pilsner så cyklade i varje fall jag och gubbjäveln bort mot murberget för att försöka mönstra in i sällskapet. Det gick sådär. När vi klev in i lokalen var det som att gå in till sin egen begravning. Vi möttes av iskalla blickar, ljummna snapsar och torra, interna skämt. Berusningen steg dock och i takt med den också humöret. Snart hade vi lyckats smälta in riktigt bra, må vara hänt att en del av dessa farbröder fortfarande tittade lite skeptisk på oss. Som ni säkert alla vet så blir ibland man när man dricker, hur ska jag beskriva det, lite... Ja, kåt. En sådan känsla kan ju vara lite svårt att hantera, speciellt när den infinner sig hos 13 killar exakt samtidigt. Dom tidigare så kalla blickarna hade nu ersatts av ett djuriskt begär riktat mot de båda nykomlingarna. För att undvika en kraftig sammanstötning så påkallade värden allas uppmärksamhet. Kvällen tidigare hade han nämligen lyckats ro båten i hamn med en, enligt egen utsago, jävulusiskt snygg dam. Hon var tydligen på ingång och hade med sig, enligt egen utsago, tre jävulusiskt snygga kamrater. Likt ljudet av en orkan så började gylfar dras upp, slipsar rättas till och mittbenor kammas till. - Nu jävlar gäller det grabbar! - Nu delar vi med oss! -Det räcker till alla! Plötsigt öppnades dörren och in struttade denna kvinna, tätt följt av sina tre kamrater. Det såg ut ungefär som när matadoren i tjuren Ferdinand gör sin entre. Väl medveten om sin efterlängtade uppenbarelse skruttade hon glatt omring, presenterade sig och gick runt bordet för att skaka tass med alla. När hon kom fram till mig förbyttes dock hennes leende till något helt annat. Ren och skär förakt. Detsamma kan sägas om min egen blick. Vi hade nämligen träffats tidigare. Eller rättare sagt, gått i samma klass i tre år på gymnasiet och hade väldigt svårt för varandra. Jag vände mig mot Putte som också han tillbringat lika lång tid i hennes närvaro och utbrast- Har du sett vem som kommit på besök?-Horsesface! Rummet nyktrade helt plötsligt till och alla började skeptiskt granska hennes anlete. Tro det eller ej, alla fann min liknelse på pricken lik. Damen i fråga såg alltså ut som Zoogin och hade så gjort sedan gymnasiet, därav hennes mindre smickrande smeknamn. När skrattsalvorna slutat eka så galopperade hon och hennes tre kompisar vidare mot någon annan hage, väl medvetna om att det var sista gången de satte sina hovar på en Ranch fest igen. Tunka då? Helt plötslig så hade han ingen aaaning om vad det var för en dam som han släpat dit. - Jag var så full, jag var så ensam och det ena med det tredje...
På lördag dock så får vi fira hans riktiga kärlek, Lotta, en fantastiskt tjej. Och hör vi klappret av hovar runt Jensenvägen så vet jag iallafall att jag kommer att fly hals över huvud. Jag fick förresten också ett smeknamn den kvällen. Albert Ingalls, för mina fantastiska kunskaper i Lilla huset på prärien.

Minnen av bröst.

Det här med lukter är fascinerande. Imorse när jag klev utanför dörren så luktade det precis som mornarna i Australien brukade lukta. Lite av bränd hud kanske. Där stod jag likt en tax med snoken rakt upp i vädret och helt plötsligt befann jag mig inte i Härnösand längre. Jag var på andra sidan jorden. Fredagar var en bra dag därborta, jag var ledig från pissfabriken och hade sedemera mycket att ta igen. Möjligen började jag med att gå 50 meter från vårt hus för att ta ett dopp i havet och för att bränna min hud ala sportbladet lite extra. Sedan drog vi nog in till ett köpcenter stort som fyra birsta city för lite kaffesittning i ett par timmar. Eventuellt köpte jag mig också en ny skiva. Efter detta trevliga tidsfördriv så åkte man förbi närmaste "bottleshop" för inköp av kvällens vätska. Oftast ett par kassar öl som avnjöts på redan nämnda strand. Sedan en liten sittning hemma hos oss för att dra vidare till kvällen höjdpunkt. "Tittibar" i kincumber. Varje fredag gjorde man nämligen om en lokal pub till ett syndens näste. Man lät helt enkelt servitriserna ta av sig på överkroppen. Detta uppskattades väldigt, väldigt mycket av den arbetarrörelsen jag plötsligt hamnat i. Svettiga, skitiga karlar, inte sällan med hästsvans och en rejäl ölkagge följde dessa servitriser likt lejon på jakt efter en liten antilopunge. Skulle Gudrun Schyman befunnit sig i denna korseld av stirrande ögon så hade hon beordrat en massiv bojkott mot Australien och dess galtliknande manliga befolkning. Men det var också det som var problemet. Inga andra tjejer vågade sig dit, så när dessa barbröstade servitriser tog sitt pick ock pack(och massiva dricks...) och lämnade stället så var baren egentligen inte något annat än just en stor jävla bögbar. Då började testosteronet flöda hejvilt. Man bråkade om biljardbord, vilkens tur det på blackjacken, vem som hade störst svettfläckar och naturligtvis om vem som hade hade råkat nudda flest servitristuttar under kvällen. När dessa problem retts ut så började deras tidigare kåthet att göra sig påmind. De tittade omkring sig likt hökar. - Vem kan vi ligga med? Oftast fästes deras ögon på min i sammanhanget lilla stjärt. Skamliga förslag lades fram till den lilla svenska "damen". - Are you Ingggrid Böööörgmann? När dessutom min dåvarande flickvän förbjudit all form av mustaschväxt i mitt ansikte så hade jag ganska svårt att freda mig. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag hade ett par kanadensiska vänner med mig, utbildade på gatan. Nej, de var inte prostituerade, bara duktiga att prata. Med samtliga kroppsdelar.


Hur som helst, här klev jag ut ur min morgondröm, ganska lycklig att mitt arsle fortfarande är intakt. Ibland är Sverige inte så dumt ändå.


Lets lynch the landlord.

Ursäkta om jag frågar, men vaknade jag i Thailand imorse? Fy fan, vilken hetta... Det är vid såna här tillfällen jag tackar Han där uppe att jag är i total avsaknad av kroppsbehåring. Det är faktiskt sant, här går jag omkring 27år gammal och väntar på att pubeteten ska knacka på dörren. Men arslet då, det är väl hårigt? Icke! Mina skinkor ser ut ungefär som två stycken gravade laxar, minus färgen då förstås, där drar det mer åt isbjörns hållet.
Nog om min lilla pojkkropp nu. Jag tänkte istället berätta om att jag i detta nu förmodligen sitter med en polisanmälan på halsen. Det hela började med att jag gick ut på balkongen för att lapa i mig lite sol. Med mig hade jag en kopp kaffe samt Pluras bok. Där satt jag i godan ro och läste, drack och hade det allmänt trevligt. Men boken var så oerhört intressant så jag totalt glömde bort tiden. Ni vet, när tempraturen är uppe på de här gradantalen så börjar man svettas. På vissa områden lite mer än andra. Jag själv drabbades av en kraftig pungsvett. Naturligtvis så orkade jag inte gå in och duscha utan jag började istället gräva/klösa/rätta till utav bara den. Eftersom att min balkong ligger på högsta våningen så är väl risken att bli upptäckt ganska så obefintligt tänkte jag. Ingalunda. När jag tittade lite åt vänster, mot Härnösands högsta byggnad Punkthuset, så står där en hel familj och tittar paralyserat på mina förmodade snuskigheter. Speciellt deras dotter såg alldeles livrädd ut. Jag klandrar dem inte, allt de kan ha sett från sitt håll är mina föttar på räcket,mitt ansikte,samt min överkropp där min högersida rörde sig i en frenetiskt takt upp och ner. Lägg därtill att jag var så inne i mitt klösande att jag inte förmådde mig att sluta trots ögonkontakten. Jag skulle inte bli speciellt förvånad om två stycken konstaplar och ett stycke vicevärd knackar på imorgon och vänligen men bestämt ber mig att packa ihop. Men då har de glömt att i min boning är det jag som är drottning. Då får de röka ut mig. Den enda ånger jag känner är att jag hade bomullstrosor på mig, fan, de andas ju inte överhuvudtaget.


God save(the)Queen.

Spanien blev alltså det lyckliga laget som fick ta med sig EM bucklan hem till Madrid. Väldigt välförtjänt måste jag säga. I finalen mötte man Tyskland, ett land som till mångt och mycket innehåller allt vad dålig smak heter. Här härjar hockeyfrillan fortfarande hejvilt, man lider av en fruktansvärd övertro på sig själva och sitt eget land samt att man har EMs vidrigaste människa i startelvan. Bastian Schweinsteiger. Spanien har jag redan gett lite fakta om tidigare i bloggen så om ni undrar över något angående detta land så tveka inte att använda scrollen. Det jag tyckte allra bäst om med Spanien var när man landade planet, Aragones och Cassillias klev ut med pokalen mellan sig och lyssnade till jublet av hundratusentals människor. Detta till tonerna av Queens gamla dänga "We are the champions". Människorna var som besatta och vrålade med. Inget ovanligt med detta, jag har själv efter ett antal vinster sjungit med i den här sången(Mittnorden cup, Åhlens cup mm mm).
Det få dock vet är att den gode Freddie skrev låten efter ha haft sex med tre stycken håriga biker killar. Denna sång beskrev hans känslor efter denna triumf. Så det rörande med scenen är att se ett såpass macholand som Spanien stämma in i sådan refräng. Vackert!  Jag blir alltså alldeles till mig så fort den spelas i idrottssammanhang där vanligtvis homosex lekar sträcker sig till en snygg snärt med handduken på någons arsle. Jag skulle vilja påstå att sången gjort mer för våra regnbågsbarn än någonting annat. Det kan inte ens en urlöjlig mediakyss mellan Peter Jöback och Eva Dahlgren på skansens scen ändra på. Om Tyskland vunnit då? Ja, det hade nog inte varit helt omöjligt att David Hasselhoff sjungit "Looking for freedom" någonstans i Berlin.

Nazi punks, fuck off.

Återigen har jag suttit och retat upp mig på något. Mitt blodtryck har börjar stiga som en rymdraket sedan den här bloggen startades. Den här gången är det en reklam som länge fått mig att krevera. En reklamfilm med klart tydliga rasistiska undertoner i sig. Nej, det är inte om den där förbannade dalmasen som anställer en turkisk kille för att göra " maffiga" pizzor. Den är så usel så att jag knappt orkar kommentera den. Istället handlar det om deodoranten AXEs nya. Ni vet, den där en kille står framför spegeln och översprayar sig med deo och helt plötsligt blir han en neger! Sedan går han ut på gatan och blir tvungen att fullkommligt springa för sitt liv. För efter sig har en arme av Eva Braun kvinnor som inget hellre vill än att slita hans bruna lakamen i stycken. Vid ett tillfälle passerar han till exempel ett gym. Det påminner om när en katt går förbi en hundgård. Dessa galna bestar kastar sig mot glasrutan och visar honom sina rabieständer. Vår svarte vän kastar sig då i nödvärn på en buss, bara för att se att han hoppat ur askan i elden. Där sitter nämligen en annan av Hitlers hantlangare och tar ett rejält bett i arslet på honom. Man riktigt ser njutningen i hennes ögon efteråt när hon inser att belöningen är hennes.
Jag blir chockad när jag ser den här reklamen, som mycket väl kan vara producerad av Olle Olsson AB i Sjöbo. Tanken kan mycket väl vara att den först gjordes till en annan av AXEs produkter men ansågs lite väl uppenbar. Den jag tänker på är AXE Africa om ni minns den? För det kan väl inte vara så simpelt att han i reklamen förvandlas till choklad? I sådana fall finns det ju även vit sådan, era förbannade raskrigare.

Istället för musik : Vinnare

Det blev alltså den gamle kämpen Daniel Frost som tog hem priset. På andra plats kom en vilt fuskande Rumpie, som absolut inte drog sig för att stjäla alernativ av tredjepristagaren Bäpa. En härlig match att följa från läktarmatch. Väl kämpat pojkar!


tävling din grävling.

Nu har jag haft en översikt av bloggen och sett att inte mindre än två av mina rubriker är låttitlar av ett stort band. Den som först listar ut rätt rubriker och band bjuder jag på valfri glass när tillfälle ges. Uppfattat?

Ska du hänga me? Nä...

Till helgen har vi då äntligen kommit fram till det som i den Olssonska världen varit sommarens höjdpunkt, Sundsvalls Gatufest. Men i år kommer jag att lysa med min frånvaro. Mycket på grund av ett klent utbud, det är väl egentligen bara The Hellacopters som är värda att lyfta på hatten för. Men mest av allt på grund av rent ålderstekniska skäl. Jag orkar helt enkelt inte, min kropp har börjat säga ifrån så till den grad att jag såg att min lever lagt ut sig själv på blocket... Inga bud lagda dock!
Annat var det förr, då hade vi en obligatorisk samling hos Joakim Skoglund ( grattis på bemärkelsedagen förresten) redan på onsdagen. Ofta var vi inte mindre än fem sorglösa skälar som hyste in hos i hans etta mittemot polisstationen för att festa i dagarna fyra. Så mycket roligt som sades och gjordes mellan dessa väggar är svårt att beskriva. Men det bestående minnet är att vi under fyra års tid hade en stående hyllning till Daniel Fridells mästerverk Sökarna. Den rullade från den första sekunden till den sista och gjorde samtidigt att den gode Daniel i min bok kravlade sig upp bland de stora pojkarna såsom Ingmar Bergman och Bo Widerberg. Så många repliker att lägga på minnet, så fantastiskt skådespeleri och så oerhört många och stora klockor är något man aldrig kommer att uppleva igen. Och som att denna film inte hjälpte så var man hela tiden ackomponjerad av Joakims skivsamlig som också den håller yppersta världsklass. Enda smolket i bägaren egentligen var att tvingas dela toalett med ett helt hyreshus på grund av en omfattande ombyggnation ett år. Det gällde dock bara för nummer två. Vafan, det finns väl hinkar?

RSS 2.0